30 minuter
Vegetarisk bibimbap – gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Rör ihop sambal oelek med tomatpuré, honung och 1 tsk vinäger. Strimla salladen och blanda ner hälften av sambaldressingen i salladen, spara resten till servering.
- Skala och pressa ner vitlöksklyftan i hoisinsåsen. Blanda ner oumphen. Stek den i en het panna med 1 msk olja ca 3 min. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Blanda böngroddarna med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek äggen i 1 msk olja. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Lägg upp riset på tallrikar. Toppa med oumph, sallad och böngroddar. Lägg på ägget. Servera med den sparade sambaldressingen.
Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
Köp den här – extrapris för prenumeranter!
