00000

Recept på vegetarisk bibimbap med oumph. Salladen är en snabblagad variant med kimchismak.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g oumph i bitar
3 dl ris eller gryn
2 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
2 msk honung
300 g salladskål
1 vitlöksklyfta
1 dl hoisinsås
4 ägg
180 g böngroddar
vitvinsvinäger, rapsolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Vegetarisk bibimbap – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rör ihop sambal oelek med tomatpuré, honung och 1 tsk vinäger. Strimla salladen och blanda ner hälften av sambaldressingen i salladen, spara resten till servering.
  3. Skala och pressa ner vitlöksklyftan i hoisinsåsen. Blanda ner oumphen. Stek den i en het panna med 1 msk olja ca 3 min. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Blanda böngroddarna med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek äggen i 1 msk olja. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Lägg upp riset på tallrikar. Toppa med oumph, sallad och böngroddar. Lägg på ägget. Servera med den sparade sambaldressingen.

 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

bonniers_vegetariska_kokbok