Vegetarisk bibimbap

Recept på vegetarisk bibimbap med oumph. Salladen är en snabblagad variant med kimchismak.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g oumph - i bitar
  • 3 dl ris - eller gryn
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk honung
  • 300 g salladskål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hoisinsås
  • 4 ägg
  • 180 g böngroddar
  • vitvinsvinäger
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Rör ihop sambal oelek med tomatpuré, honung och 1 tsk vinäger. Strimla salladen och blanda ner hälften av sambaldressingen i salladen, spara resten till servering.

  3. Skala och pressa ner vitlöksklyftan i hoisinsåsen. Blanda ner oumphen. Stek den i en het panna med 1 msk olja ca 3 min. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Blanda böngroddarna med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek äggen i 1 msk olja. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Lägg upp riset på tallrikar. Toppa med oumph, sallad och böngroddar. Lägg på ägget. Servera med den sparade sambaldressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!