Recept på veganglass. Den här ägg- och mjölkfria glassen är enkel att göra och får god smak av vanilj och kokos.

För 6 personer:

Ingredienser

4 dl kokosmjölk
0,5 dl majsstärkelse Maizena
1 vaniljstång
1,5 dl strösocker
0,5 dl solrosolja raps- eller ­majsolja
3 dl kokosgrädde
1 msk agavesirap

40 minuter + tid att frysa

Veganvaniljglass – gör så här:

  1. Rör ihop kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i kastrullen tillsammans med sockret. Koka upp under kraftig vispning.
  2. Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan i en fin stråle. Vispa i kokosgrädde och agave­sirap och kyl smeten i vattenbad.
  3. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant), det tar lite längre tid än med vanlig vaniljglass. Ät direkt eller ställ den i frysen. Om den står i frysen längre än 1 timme tas glassen fram 10–15 min innan den ska ätas.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: 
Allt om Mat Vego

 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

bonniers_vegetariska_kokbok

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Veganskt