I annonssamarbete med SIMPLE FEAST

3.73.73.73.73.7

Det här saftiga och luftiga veganska bananbrödet är ren och skär magi. Tänk på att använda mycket mogna bananer för bäst smak.

För 4

Ingredienser

125 g vetemjöl
100 g grahamsmjöl
3/4 tsk havssalt
2 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
3 stora bananer, mycket mogna
80 ml kokosolja, smält
1 tsk vaniljextrakt
50 g råsocker
40 g pekannötter, finhackade

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och mjöla en 1½ l brödform.
  3. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en medelstor bunke.
  4. Mosa bananerna i en stor skål tills inga klumpar finns kvar. Blanda ned kokosolja, vanilj och råsocker.
  5. Använd en degskrapa av silikon eller gummi till att försiktigt vända ned de torra ingredienserna i de våta tills det är jämnt blandat. Överarbeta inte smeten.
  6. Häll över smeten i formen och strö över de hackade pekannötterna. Virvla försiktigt ned en del av pekannötshacket i smeten men låt det mesta ligga på ytan.
  7. Baka i ugnen i 50 till 60 minuter. Testa med en baksticka, den ska vara torr efter att du stuckit in den i mitten av brödet.
  8. Låt brödet svalna i formen på ett galler i 20 minuter och avlägsna från formen och låt stå och svalna vidare på gallret.

För mer inspiration och gratis recept, ladda ner vår app ‘Simple Feast – Recept’. Svårt att få tiden att räcka till? Vi levererar 3 växtbaserade och ekologiska måltider i veckan klara på bara 10 minuter. Läs mer och beställ din matkasse här.

Fler recept med: Promotion, simple feast