55555

Veganska burgare med chipotlemajo och snabbpicklad gurka passar både som inte äter kött och de som vill variera sig. Burgarna går utmärkt att steka och frysa in. Värm dem sedan i ugnen i en långpanna strax före servering.

För 10 burgare:

Ingredienser

850 g vegofärs, fryst formbar , t ex Anamma
10 hamburgerbröd, veganska
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk bbq-sås
1 msk soja, japansk
1 msk paprikapulver, rökt
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk rapsolja

Topping:

gurkpickles, se recept
chipotlemajonnäs, se recept
1 rödlök, liten
1 kruksallad
1 ask rödbetsgroddar, eller andra groddar eller skott

30 minuter

Veganska burgare med chipotlemajo och snabbpicklad gurka – gör så här:

  1. Tina färsen i ett vattenbad. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, vitlök, bbq-sås, soja, paprikapulver, salt och peppar. Forma färsen till burgare, ca 10 cm i diameter, och ca 1 1/2 cm tjocka.
  2. Stek burgarna i olja på hög värme 3–4 min på varje sida. Grilla snittytorna på hamburgerbröden och lägg ihop burgarna mellan bröden tillsammans med gurkpickles, chipotlemajonnäs, sallad, strimlad lök och groddar.