30 minuter + tid för degen att jäsa + 10 minuter i ugn
Veganpizza bianco med kronärtskockor och oliver – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med kronärtskockscrème och fraiche. Krydda med salt och peppar.
- Låt kronärtskockshjärtanen rinna av och skär dem i klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Låt oliverna rinna av.
- Dela degen i 4 bitar. Kavla eller tryck ut dem till tunna bottnar på bakplåtspapper. Bred på kronärtskocksröran och strö över kronärtskockor, paprika, oliver och ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10–12 min.
- Pesto: Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost och nötter med mixerstav. Tillsätt oljan och mixa till en grön röra. Krydda med salt.
- Klicka peston på de nygräddade pizzorna och servera.