Vedrökt kryddig fläskkarré och krämig äppel- och kålrabbisallad

Recept på vedrökt kryddig fläskkarré och krämig äppel- och kålrabbisallad. Fläskkarré är en riktig klassiker på grillen. Här tillagar vi den i bit, långsamt under grillens lock.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré - i bit
  • 2 tsk salt
  • 6 skivor surdegsbröd - –8, vitt
  • 2 salladslökar
  • 12 salladsblad - –16, krispiga
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Marinad

  • 3 msk ingefära - finhackad
  • 1 msk timjan - hackad
  • 2 msk salvia - finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk honung

Krämig kålrabbisallad

  • 500 g kålrabbi
  • 1 äpple
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Krydda karrén med salt. Fyll ca ¼ av grillen med heta briketter och lägg ett vedträ intill dem.

  2. Marinad: Blanda alla ingredienser och pensla hälften av marinaden på karrén.

  3. Lägg karrén i grillen vid sidan om glöden, dvs på indirekt grillning. Lägg på locket och grilla karrén ca 1 ½ timme, till 80° innertemperatur. Vänd den med jämna mellanrum. Försök hålla grilltemperaturen omkring 150°. Låt karrén vila ca 30 min före servering.

  4. Sallad: Skala och grovriv kålrabbin. Kärna ur och riv äpplet. Blanda kålrabbi och äpple med majonnäsen. Krydda med salt.

  5. Ringla olja över bröden och grilla dem ca 2 min på direkt värme, tills de fått fin färg. Lägg på salladsbladen.

  6. Skiva och lägg karrén på bröden. Ringla över resterande marinad. Strimla och strö över salladslöken. Avsluta med att toppa med kålrabbisalladen och strö över flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!