Vedrökt kryddig fläskkarré och krämig äppel- och kålrabbisallad
Ingredienser
- 1 kg fläskkarré - i bit
- 2 tsk salt
- 6 skivor surdegsbröd - –8, vitt
- 2 salladslökar
- 12 salladsblad - –16, krispiga
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Marinad
- 3 msk ingefära - finhackad
- 1 msk timjan - hackad
- 2 msk salvia - finhackad
- 3 msk olivolja
- 3 msk honung
Krämig kålrabbisallad
- 500 g kålrabbi
- 1 äpple
- 1,5 dl majonnäs
- 1 tsk salt
Gör så här
-
Krydda karrén med salt. Fyll ca ¼ av grillen med heta briketter och lägg ett vedträ intill dem.
-
Marinad: Blanda alla ingredienser och pensla hälften av marinaden på karrén.
-
Lägg karrén i grillen vid sidan om glöden, dvs på indirekt grillning. Lägg på locket och grilla karrén ca 1 ½ timme, till 80° innertemperatur. Vänd den med jämna mellanrum. Försök hålla grilltemperaturen omkring 150°. Låt karrén vila ca 30 min före servering.
-
Sallad: Skala och grovriv kålrabbin. Kärna ur och riv äpplet. Blanda kålrabbi och äpple med majonnäsen. Krydda med salt.
-
Ringla olja över bröden och grilla dem ca 2 min på direkt värme, tills de fått fin färg. Lägg på salladsbladen.
-
Skiva och lägg karrén på bröden. Ringla över resterande marinad. Strimla och strö över salladslöken. Avsluta med att toppa med kålrabbisalladen och strö över flingsalt.