I annonssamarbete med SIMPLE FEAST

3.73.73.73.73.7

De här friska och krämiga smakerna är perfekta för varandra. En riktigt bra vardagsrätt eftersom den går snabbt att svänga ihop och gör hela familjen nöjd.

För 4

Ingredienser

2 st zucchini, medelstora
extra jungfruolivolja
havssalt
340 g tagliatellepasta, färsk eller torkad
1/2 st medelstor lök, hackad
1 msk mynta, grovhackad
1 st citron, pressad
1/2 tsk vitpeppar, nymalen
120 g ricottaost

Zucchinin kan enkelt bytas ut mot andra grönsaker efter eget tycke och smak. Vi steker gärna zucchinin på en grillpanna men skivorna kan också tillagas i ugn. Sprid ut skivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och ställ i ugn i 200° tills de mjuknat och fått färg, ca 10-15 minuter.

Gör såhär:

  1. Hetta upp en grillpanna på medelhög värme, eller se ovan om du hellre vill ugnsbaka för att slippa stekos.
  2. Skiva zucchinin i ½ cm tjocka skivor och blanda samman med 1 matsked olivolja. Grilla skivorna tills de mjuknat och har tydliga grillstreck på båda sidor, ca 4 minuter per sida. Låt svalna.
  3. Koka upp en stor kastrull saltat vatten.
  4. Tillsätt pastan och koka enligt förpackningens anvisning tills den är al dente.
  5. Hetta under tiden upp 60 ml olivolja i en stor traktörpanna. Tillsätt löken och låt steka tills den blir genomskinlig, 8-10 minuter. Halvera de grillade zucchiniskivorna och lägg i stekpannan tillsammans med mynta, citronsaft, 1 tsk salt och vitpeppar.
  6. Häll av pastavattnet, tillsätt pastan i stekpannan och rör om så allt blandas.
  7. Servera i en stor skål eller fördela på tallrikar. Toppa med ricottaosten.

För mer inspiration och gratis recept, ladda ner vår app ‘Simple Feast – Recept’. Svårt att få tiden att räcka till? Vi levererar 3 växtbaserade och ekologiska måltider i veckan klara på bara 10 minuter. Läs mer och beställ din matkasse här.

Fler recept med: Promotion, simple feast