00000

Vaxbönor med frasigt svampströssel går också bra att laga med haricots verts.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

500 g vaxbönor
250 g kantareller, eller skogschampinjoner
2 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk panko, japanskt ströbröd

Dressing:

1 schalottenlök
1 msk champagnevinäger
0,5 msk dijonsenap
0,5 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl olivolja

Garnering:

0,5 kruka timjan

30 minuter

Vaxbönor med frasigt svampströssel – gör så här:

  1. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl ner i iskallt vatten och låt rinna av.
  2. Plocka ut alla mindre svampar och finhacka resten. Stek all svamp i smör i het panna tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Rör i pankon, fortsätt steka på medelvärme tills allt fått fin färg och är krispigt.
  3. Dressing: Skala och finhacka löken. Lägg i en skål och tillsätt vinäger, senap, socker, salt och peppar. Tillätt oljan, lite i taget under vispning.
  4. Blanda bönorna med dressingen. Lägg upp på ett fat. Strö över svampfräset och garnera med timjan.
Fler recept med: Buffémat