44444

Vattenmelonsallad med burrata och jordnötter är en fruktig och god sallad. Melonen kan skäras i bitar och förvaras i kylen ca 5 timmar före servering. Blanda med övriga ingredienser strax innan salladen ska serveras.  

För 8 personer:

Ingredienser

1 vattenmelon, liten
2 burrataostar, (à 100 g)
1 rödlök
1 granatäpple
1 kruka mynta
75 g babyspenat
2 dl jordnötter
2 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt

15 minuter

Vattenmelonsallad med burrata och jordnötter – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Bryt burratan i bitar. Skala och skiva löken tunt. Halvera och peta ut kärnorna ur granatäpplet. Repa myntabladen.
  2. Lägg spenaten på ett fat och toppa med melon, burrata, lök och granatäppelkärnor. Strö över mynta och jordnötter. Ringla över olja och strö över flingsalt strax före servering.