Vattenmelonsallad med burrata och jordnötter  

Vattenmelonsallad med burrata och jordnötter är en fruktig och god sallad. Melonen kan skäras i bitar och förvaras i kylen ca 5 timmar före servering. Blanda med övriga ingredienser strax innan salladen ska serveras.  
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 vattenmelon - liten
  • 2 burrataostar - (à 100 g)
  • 1 rödlök
  • 1 granatäpple
  • 1 kruka mynta
  • 75 g babyspenat
  • 2 dl jordnötter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Bryt burratan i bitar. Skala och skiva löken tunt. Halvera och peta ut kärnorna ur granatäpplet. Repa myntabladen.

  2. Lägg spenaten på ett fat och toppa med melon, burrata, lök och granatäppelkärnor. Strö över mynta och jordnötter. Ringla över olja och strö över flingsalt strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!