00000

Till vattenmelonjuice med jordgubbar används riktigt mogna jordgubbar och melon för godast smak. Skala gurkan, annars blir juicen brun.

För 1-2 liter:

Ingredienser

1,5 kilo vattenmelon
0,5 gurka
1 liter jordgubbar
is

15 minuter

Vattenmelonjuice med jordgubbar  – gör så här:

  1. Skala och kärna ur melonen. Skär den i klyftor. Spara en liten klyfta och skär den i bitar till garnering. Skär några tunna skivor av gurkan till garnering. Skala resten och skär i bitar. Snoppa jordgubbarna och halvera dem. Spara några jordgubbar till garnering.
  2. Pressa saften ur melon, gurka och jordgubbar i en råsaftcentrifug. Varva melonbitar, gurkskivor och jordgubbar i en stor skål, burk eller kanna. Tillsätt is. Häll i juicen och servera.

Bäst i test: 3 bra Slow Juicer-maskiner

Juice från en Slow Juicer blir inte lika utsatt för luftens syre och det gör att den oxiderar långsammare, det vill säga att näringsämnen, färg och smak bevaras bättre. Här är tre bra varianter som provköket på Allt om Mat testat och valt:

Bosch Vita Extract

slow-juicer-test

Har en funktion som heter MixControl som gör att du själv kan kontrollera hur mycket fruktkött du vill ha. 150 W.  Läs mer och köp här.

 

Witt slow juicer 

slow-juicer-test

Effektiv juicer med ett större rör där du kan mata ner hela frukter och grönsaker. Har ett ergonomiskt handtag som gör den lätt att flytta runt. 240 W. Läs mer och köp här. 

Kenwod Pure Juice 

slow juicer bästa

Bra passform på delarna med markeringar som gör den lätt att sätta ihop. Anti dropp-propp och rengöringsborste medföljer. 150 W.  Läs mer och köp här. 

Fler recept med: Dryck, Frukt och bär, Kalla drycker