Vattenmelonjuice med jordgubbar

Till vattenmelonjuice med jordgubbar används riktigt mogna jordgubbar och melon för godast smak. Skala gurkan, annars blir juicen brun.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 kg vattenmelon
  • 0,5 gurka
  • 1 l jordgubbar
  • is

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melonen. Skär den i klyftor. Spara en liten klyfta och skär den i bitar till garnering. Skär några tunna skivor av gurkan till garnering. Skala resten och skär i bitar. Snoppa jordgubbarna och halvera dem. Spara några jordgubbar till garnering.

  2. Pressa saften ur melon, gurka och jordgubbar i en råsaftcentrifug. Varva melonbitar, gurkskivor och jordgubbar i en stor skål, burk eller kanna. Tillsätt is. Häll i juicen och servera.

Foto: Stefan Wettainen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!