3.63.63.63.63.6

Vattenmelongranita svalkar gott. Barnen äter den som den är och vill man som vuxen tillsätta lite prosecco i glaset så får man en lyxigt vacker och mycket läskande dessert.

För 1 liter:

Ingredienser

1 kilo vattenmelonkött, i bitar, utan skal och kärnor
0,75 dl lime, pressad

Sockerlag:

3 dl strösocker
3 dl vatten

Tillbehör:

prosecco, ev

20 minuter + tid i frys

Vattenmelongranita – gör så här:

  1. Sockerlag: Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt sockerlagen kallna.
  2. Mixa vattenmelonköttet med mixerstav tills det är helt slätt.
  3. Tillsätt sockerlag och limesaft. Häll blandningen i en form och ställ i frysen, ca 8 timmar. Rör om, eller mixa blandningen med mixerstav, några gånger under nedfrysningens första timmar.
  4. Skrapa upp granitan med en gaffel och fördela i glas. Servera direkt.
Fler recept med: Frukt och bär