Vatruschka - kesokaka

Citronskal och pressad citronsaft ger en härligt frisk och syrlig smak åt kakan med fyllning av bland annat keso, crème fraiche och hackad mandel.
Allt om Mat

Deg

  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl smör - smält

Fyllning

  • 2 ägg
  • 2,5 dl keso
  • 3 dl crème fraiche
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 0,75 dl mandel - grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut degen i botten och upp på kanten i en 24 cm form med löstagbar kant eller stekpanna med rak kant och handtag som tål ugnsvärme. Låt vila kallt ca 30 min.

  2. Kläm till den övre delen av degkanten med en gaffel.

  3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min. Låt kakan stå svalt till nästa dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!