Västerbottenssnurror  

Västerbottenssnurror är frasiga och goda. Förvara snurrorna i en burk med lock. De går bra att frysa.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 75 g västerbottensost
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 msk vatten

Gör så här

  1. Riv osten. Blanda mjöl, smör och salt i en matberedare. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Kavla ut degen till en platta på en bit plastfolie, ca 20 x 30 cm. Strö över osten. Rulla ihop degen med hjälp av plasten. Lägg rullen i kylen ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225°. Skär rullen i ca 1 cm breda skivor. Lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda snurrorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!