Västerbottensostsoppa

Härlig, varm ostsoppa serveras ur kopp på smörgåsbordet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök - + 1 msk smör
  • 1 l vatten - + 2 grönsaksbuljonstärningar
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 dl västerbottensost - riven
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Finhacka löken och låt den svettas i smöret i en kastrull.

  2. Häll över vatten + buljongtärningar och koka 5 minuter.

  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, vispa ner den och ge soppan ett uppkok.

  4. Tillsätt osten och låt den smälta i soppan som inte kokas mer.

  5. Tillsätt creme fraiche och sila soppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!