Västerbottensostgratinerade krämiga pepparrotspotatisar

Västerbottensostgratinerade krämiga pepparrotspotatisar är god att servera som den är och passar även perfekt till grillat kött, fisk och kyckling.
Mattias Larsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 4 dl crème fraiche
  • 0,5 dl pepparrot - riven
  • 1 tsk salt
  • 80 g västerbottensost - riven

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt den rinna och ånga av ca 5 min. Sätt ugnen på högsta grillvärme.

  2. Gaffelmosa potatisen lätt och blanda med crème fraiche och pepparrot. Krydda med salt. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills potatisen fått fin gratinerad yta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!