4.64.64.64.64.6

Västerbottensgratinerade crêpes med lax, spenat och pepparrot är snabblagad lyxmat. Försök få tag på osötade pannkakor till dessa goda crêpes.

För 2 personer:

Ingredienser

4 pannkakor, frysta
200 g gravad lax
1 bit pepparrot, (ca 5 cm)
1 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
50 g babyspenat, färsk
50 g västerbottensost, riven

Garnering:

50 g forellrom
dillkvistar
pepparrot, riven

Tillbehör:

sallad

10 minuter + 8 minuter i ugn

Västerbottensgratinerade crêpes med lax, spenat och pepparrot – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Ta fram och tina pannkakorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla laxen. Skala och finriv pepparroten. Blanda crème fraiche och pepparrot och krydda med salt och peppar.
  3. Bred ut pepparrotscrème fraichen på pannkakorna. Strö över lax och spenat och rulla ihop pannkakorna. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över osten.
  4. Gratinera mitt i ugnen tills crêpsen fått fin färg, ca 8 min.
  5. Toppa crêpsen med rom, dill och pepparrot och servera med sallad.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter, Lax