44444

Västerbottenspaj som blir extra god med färska örter. En västerbottenspaj för alla tillfällen. Bra som påskmat, till jul, kräftorna och midsommar.

För 8 personer

Ingredienser

125 g smör
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 msk vatten

Fyllning:

3 ägg
2 dl mellangrädde
150 g västerbottensost, riven
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

0,25 kruka oregano, eller timjan

20 minuter + 30 minuter för degen att vila + 35 minuter i ugn

Västerbottenspaj med örter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda snabbt degen i en matberedare och klä en 24 cm pajform och ställ den kallt 30 min.
  2. Nagga bottnen och förgrädda pajskalet 10 min.
  3. Vispa ägg och grädde, tillsätt ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25 min tills fyllningen stannat och pajen fått fin färg.
  4. Servera den varm eller ljummen garnerad med färska örter.

 

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Jul, Kräftskiva, Matpaj, Påsk