Västerbottenost med körsbärschutney

Körsbärschutney gjord på frysta bär är självklart överlägset en som är gjord på konserverade, men ett alternativ om frysen är tom på bär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 160 g västerbottensost
  • 250 g körsbär - frysta, urkärnade
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Blanda strösocker, vin, vinäger, kryddpeppar och nejlikor i en kastrull. Rör om och låt blandningen koka 5 minuter. Tillsätt bären och koka ytterligare 5-8 minuter. Red av med majsstärkelse. Låt svalna.

  2. Skiva upp osten. Servera gärna ett gott hårt bröd till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!