1. Lägg upp alla ingredienser till salladen på ett fat eller lägg upp direkt på tallrikar.
2. Vispa ihop dressingen och ringla den över salladen. Strö gärna över lite flingsalt och svartpeppar från kvarnen vid servering. Servera med bröd.
Vårsallad
En härlig vårsallad med mycket färg och smak. Machesalladen kan ibland vara svår att få tag på men kan lätt bytas ut mot någon annan sallad eller färsk spenat.
För 4 person(er)
Ingredienser
400 g | kassler, i strimlor eller bitar |
2 | ägg, hårdkokta i klyftor |
4 | kumato- eller plommontomater, klyftade |
200 g | gröna bönor, kokta |
100 g | fänkål, skivad |
50 g | mâchesallad |
Dressing:
1 msk | dijonsenap |
1 | vitlöksklyfta, finhackad |
2 msk | vatten |
2 msk | olivolja |
1 | pressad citron, 1 msk pressad saft |
1 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Tillbehör:
, bröd |