Vårsallad med sparris, chorizo och vaktelägg

Recept på vårsallad med sparris, chorizo och vaktelägg. Vaktelägg är också näringsrika – och väldigt fina!
Anna Wendt

Ingredienser

  • 250 g vit sparris
  • 250 g grön sparris
  • 2 chorizo
  • 8 vaktelägg
  • 2 dl gröna ärter - frysta
  • 100 g sallad - valfri, t ex flower sprouts – en korsning mellan brysselkål och grönkål
  • 2 msk gräslök - finhackad
  • 1 kruka vattenkrasse - eller 1 ask smörgåskrasse

Citrusdressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk honung
  • 2 krm salt
  • krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala den vita sparrisen. Bryt eller skär av den nedre delen på både vit och grön sparris. Koka de båda sparrissorterna i lättsaltat vatten, den vita ca 10 min, den gröna ca 3 min. Kyl i kallt vatten.

  2. Skär korvarna i skivor. Stek dem gyllene i en stekpanna. Koka äggen 2–3 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.

  3. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.

  4. Dressing: Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.

  5. Lägg sallad, sparris, chorizo, ägg och ärter på ett fat. Strö över gräslöken och toppa med vattenkrassen. Ringla över dressingen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!