55555

Härlig vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango är en krispig sallad med både salta och söta smaker. Passar även utmärkt att serveras i små glas på buffé. Njut den direkt!

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo räkor, med skal
1 gurka
0,5 tsk salt
1 mango, stor, mogen
2 avokador, mogna
1 salladslök
150 g sallad, blandad
100 g böngroddar
2 msk sesamfrön

Marinad:

1 röd chili, t ex spansk peppar
1 dl soja, japansk 
2 msk lime, pressad
2 tsk ingefära, riven
2 msk rapsolja
1,5 tsk strösocker
0,5 tsk sesamolja

40 minuter

Vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango – gör så här:

  1. Marinad: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med resten av ingredienserna till marinaden.
  2. Skala räkorna och lägg dem i marinaden.
  3. Ansa och finstrimla gurkan på längden. Blanda den med saltet och lägg i ett durkslag så att vätskan kan rinna av.
  4. Skala och kärna ur mango och avokado. Skär i bitar. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor.
  5. Fördela salladen på fyra tallrikar eller på ett stort fat. Fördela mango, avokado, gurka och böngroddar. Toppa med räkorna och häll över marinaden.
  6. Rosta sesamfröna i en torr ­panna och strö dem över salladen. Servera genast.
Fler recept med: Asiatiskt, Buffémat, Fisk, Påsk, Sallader, Skaldjur