Vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango

Härlig vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango är en krispig sallad med både salta och söta smaker. Passar även utmärkt att serveras i små glas på buffé. Njut den direkt!
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kg räkor - med skal
  • 1 gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 mango - stor, mogen
  • 2 avokador - mogna
  • 1 salladslök
  • 150 g sallad - blandad
  • 100 g böngroddar
  • 2 msk sesamfrön

Marinad

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 dl soja - japansk
  • 2 msk lime - pressad
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Marinad: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med resten av ingredienserna till marinaden.

  2. Skala räkorna och lägg dem i marinaden.

  3. Ansa och finstrimla gurkan på längden. Blanda den med saltet och lägg i ett durkslag så att vätskan kan rinna av.

  4. Skala och kärna ur mango och avokado. Skär i bitar. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor.

  5. Fördela salladen på fyra tallrikar eller på ett stort fat. Fördela mango, avokado, gurka och böngroddar. Toppa med räkorna och häll över marinaden.

  6. Rosta sesamfröna i en torr ­panna och strö dem över salladen. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!