Vårsallad med rosévinägrett

Recept på vårsallad med rosévinägrett. Freekeh är ett omoget, rostat vete som härstammar från Mellanöstern. Kan bytas mot bulgur.

För 8 personer:

Ingredienser

2 dl freekeh eller bulgur
300 g haricots verts
150 g rödbetor eller polkabetor
125 g rädisor gärna olika sorter
800 g tomater blandade
150 g salladsmix
1 ask smörgåskrasse eller persiljekrasse

Rosévinägrett:

4 msk rosévinsvinäger
1,5 dl olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

30 minuter

 Vårsallad med rosévinägrett – gör så här:

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Snoppa bönorna, koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Kyl i iskallt vatten.
  3. Skala betorna och hyvla i tunna skivor, gärna på mandolin. Skiva rädisorna. Halvera tomaterna.
  4. Dressing: Vispa ihop ingredienserna. Blanda grynen med hälften av dressingen.
  5. Fördela alla ingredienser på ett stort fat och servera med resten av dressingen.

Salladen passar perfekt till flapsteak med tryffelbearnaise – recept på det hittar du här!