Vårsallad med rosévinägrett

Recept på vårsallad med rosévinägrett. Freekeh är ett omoget, rostat vete som härstammar från Mellanöstern. Kan bytas mot bulgur.
Petra Lindstrand
Recept på vårsallad med rosévinägrett.
Recept på vårsallad med rosévinägrett. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dl freekeh - eller bulgur
  • 300 g haricots verts
  • 150 g rödbetor - eller polkabetor
  • 125 g rädisor - gärna olika sorter
  • 800 g tomater - blandade
  • 150 g salladsmix
  • 1 ask smörgåskrasse - eller persiljekrasse

Rosévinägrett

  • 4 msk rosévinsvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Snoppa bönorna, koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Kyl i iskallt vatten.

  3. Skala betorna och hyvla i tunna skivor, gärna på mandolin. Skiva rädisorna. Halvera tomaterna.

  4. Dressing: Vispa ihop ingredienserna. Blanda grynen med hälften av dressingen.

  5. Fördela alla ingredienser på ett stort fat och servera med resten av dressingen.

  6. Salladen passar perfekt till flapsteak med tryffelbearnaise – recept på det hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!