Vårsallad med rökt makrillfilé

Rädisor, salladslök och sparris får steka på svag värme tillsammans med uppvispade ägg i en öppen omelett. Servera den i tårtbitar på salladen med rökt makrill.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g rädisor - knippe
  • 2 salladslökar
  • 200 g sparris - färsk eller fryst
  • 5 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g sallad - blandad
  • 200 g makrillfilé - rökt och rensad

Dillolja

  • 2 dl dill - löst packad
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt

Till servering

  • rågbröd - eller kavring

Gör så här

  1. Skiva rädisor och salladslök. Förväll den färska sparrisen några minuter i lättsaltat vatten. Skär sparrisen i ca 2 cm stora bitar. Spara några bitar till salladen.

  2. Fräs lök, rädisor och sparris i smör i en stor stekpanna 2-3 min. Vispa samman äggen, salta och peppra. Häll äggsmeten över grönsakerna och stek på svag värme ca 5 min, eller tills äggsmeten stelnat. Rör försiktigt under tiden med en gaffel.

  3. Lossa försiktigt runt kanterna och lägg upp omeletten på skärbrädan. Skär den i tårtbitar.

  4. Mixa dill, olja och vatten. Smaka av med vinäger och salt.

  5. Lägg upp sallad, rensad fisk och omelett på ett stort salladsfat. Ringla över dilloljan. Servera med kavring eller rågbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!