3.93.93.93.93.9

Vårsallad med potatis, sparris och sockerbönor passar på buffébordet. Alla goda primörer och krispigt äpple i en fräsch vårsallad.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

500 g potatis, fast, gärna chérie
150 g sockerbönor
1 knippa grön sparris, (250 g)
2 gemsalladshuvuden
1 rödlök, liten
1 äpple, syrligt

Vinägrett:

1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
0,5 tsk strösocker
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

25 minuter + nedkylning i kyl

Vårsallad med potatis, sparris och sockerbönor – gör så här:

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen kallna i kyl.
  2. Förväll sockerbönor och sparris i lättsaltat vatten. Kyl ner i iskallt vatten. Halvera sockerbönorna på längden. Skär sparrisen i långa bitar. Skär salladen i grova klyftor. Skala och finstrimla rödlöken. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
  3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och blanda med potatisen. Tillsätt övriga råvaror och lägg salladen i en skål.