Vårsallad med potatis, sparris och sockerbönor

Vårsallad med potatis, sparris och sockerbönor passar på buffébordet. Alla goda primörer och krispigt äpple i en fräsch vårsallad.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g potatis - fast, gärna chérie
  • 150 g sockerbönor
  • 1 knippa grön sparris - (250 g)
  • 2 gemsalladshuvuden
  • 1 rödlök - liten
  • 1 äpple - syrligt

Vinägrett

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen kallna i kyl.

  2. Förväll sockerbönor och sparris i lättsaltat vatten. Kyl ner i iskallt vatten. Halvera sockerbönorna på längden. Skär sparrisen i långa bitar. Skär salladen i grova klyftor. Skala och finstrimla rödlöken. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.

  3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och blanda med potatisen. Tillsätt övriga råvaror och lägg salladen i en skål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!