Vårrullar, rosetter med getost

Vårrullarna tas direkt från frysen och gräddas inför serveringen. Till barnen kan mild vanlig ost passa bra i vårrullerosetter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 40 vårrulledeg - ark, 12x12 cm
  • 300 g getost - eller mild hårdost
  • 2 msk timjan - hackad färsk

Gör så här

  1. Skär getosten i bitar. Lägg lite ost och timjan på dubbla vårrulleark. Rulla ihop arken och snurra ändarna till rosetter. Ha en fuktig handduk över vårrulledegen under arbetets gång så att den inte torkar.

  2. Lägg vårrullerosetterna på en plåt med bakplåtspapper och täck tätt med plastfolie. Ställ plåten i frysen.

  3. Sätt ugnen på 225°. Ta vårrullerosetterna direkt ur frysen och grädda mitt i ugnen 6–7 min. Gräddas de för länge kan man riskera att osten rinner ut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!