00000

Wontondegplattor finns i frysdisken hos välsorterade livsmedelsbutiker eller asiatiska butiker.

För 4 pers

Ingredienser

Vårrullar med ananas och kokosdipp

20 wontondegplattor (ca 10x10 cm)
1 kruka mynta
3/4 dl + 2 msk strösocker
1/2 ananas (à 1 kilo)
1 vaniljstång
25 g smör
1 passionsfrukt

Fritering

5 dl rapsolja

Dippsås

2 dl mezeyoghurt
3 msk kokosmjölk
2 msk florsocker
1 krm vaniljsocker

30 min

1. Mixa mynta och 3/4 dl socker i matberedare tills det är grönt. Låt sockret torka på ett fat ca 20 min.

2. Skär bort skalet på ananasen. Halvera den och skär bort mittstocken. Skär ananasen i små tärningar. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna med en kniv.

3. Smält smöret i en stekpanna. Fräs ananastärningarna runt om, ca 2 min. Tillsätt 2 msk socker och låt fräsa ca 2 min. Blanda i vaniljfrön. Låt svalna.

4. Halvera passionsfrukten. Gröp ut fruktköttet. Rör ner i ananasfräset.

5. Lägg wontonplattorna på en skärbräda. Pensla kanterna med vatten. Lägg en klick ananasfräs mitt på. Vik ihop till små vårrullar.

6. Dippsås: Rör yoghurt med kokosmjölk, flor- och vaniljsocker.

7. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull. Lägg i vårrullarna, några i taget, och fritera ca 5 min. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Strö på myntasocker. och servera med yoghurtdippen.