Vårrullar fyllda med ost och grönsaker

Rullarna är goda tilltugg till kräftor och andra skaldjur. Grönsaksröran kan göras dagen innan men bör rullas in i vårrulledegen strax innan de gräddas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 20 ark vårrulledeg
  • 0,5 purjolök
  • 1 fänkål - liten
  • 1 squash - liten
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm saffran
  • 2 vitlök - klyftor, finhackade
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk timjan - finhackad, färsk
  • 290 g paprika - grillad
  • 200 g fetaost

Pensling

  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Tina vårrulledegen.

  2. Ansa och finstrimla purjolök och fänkål. Skär squashen i små tärningar. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna ca 5 min.

  3. Rör ner saffran, vitlök, salt, svartpeppar och timjan. Låt steka ytterligare 1 min. Låt röran svalna.

  4. Skär paprika och fetaost i små bitar och rör ner det i grönsakerna.

  5. Lägg ut ett vårrulleark i taget på bänken och klicka ut 2-3 msk per ark och rulla sedan ihop dem. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper. Förvara vårrullearken i fuktig handduk under tiden så att de inte torkar.

  6. Pensla med olivolja och strö på flingsalt. Grädda dem mitt i ugnen ca 5 min.

  7. Servera rullarna nygräddade som tilltugg eller som förrätt med en god sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!