Varmt sardell- och kaprissmör med selleri

Prova även att dippa andra grönsaker i smöret, till exempel sparris eller små buketter av blomkål eller broccoli.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 sardellfiléer
  • 2 msk kapris
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk timjan - plockad
  • 4 selleristjälkar

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt sardeller och kapris. Mixa slätt med mixerstav. Krydda med peppar och blanda ner timjanen.

  2. Skär sellerin i ca 4 cm långa bitar, lite på snedden. Koka i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av.

  3. Värm smöret och servera det till sellerin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!