55555

Varmrökt makrillsallad med ägg och kapris passar även på på picknick. Låt potatis och grönsaker vara ljumna eller varma.  

För 4 personer:

Ingredienser

300 g makrill, varmrökt, eller annan rökt fisk, utan skinn och ben
600 g rödbetor
300 g potatis
2 ägg
300 g haricots verts
1 gul lök, eller rödlök
1 dl cocktailkapris
1 kruka dill
olivolja, vinäger, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Varmrökt makrillsallad med ägg och kapris – gör så här:

  1. Koka rödbetorna mjuka. Gnugga av skalet under rinnande kallt vatten. Skär betorna i klyftor. Koka ­potatisen mjuk och skär den i skivor.
  2. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 7 min. Skala och skär äggen i klyftor.
  3. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  4. Dela fisken i mindre bitar. Grovhacka dillen. Varva fisken med rödbetor, potatis, bönor, lök och dill på ett fat. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen och garnera med kapris.

Recept av Måns Ranung