Recept av Måns Ranung
Varmrökt makrillsallad med ägg och kapris
Ingredienser
- 300 g makrill - varmrökt, eller annan rökt fisk, utan skinn och ben
- 600 g rödbetor
- 300 g potatis
- 2 ägg
- 300 g haricots verts
- 1 gul lök - eller rödlök
- 1 dl cocktailkapris
- 1 kruka dill
- olivolja
- vinäger
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Koka rödbetorna mjuka. Gnugga av skalet under rinnande kallt vatten. Skär betorna i klyftor. Koka potatisen mjuk och skär den i skivor.
-
Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 7 min. Skala och skär äggen i klyftor.
-
Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i tunna klyftor.
-
Dela fisken i mindre bitar. Grovhacka dillen. Varva fisken med rödbetor, potatis, bönor, lök och dill på ett fat. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen och garnera med kapris.