Varmrökt makrillsallad med ägg och kapris  

Varmrökt makrillsallad med ägg och kapris passar även på på picknick. Låt potatis och grönsaker vara ljumna eller varma.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g makrill - varmrökt, eller annan rökt fisk, utan skinn och ben
  • 600 g rödbetor
  • 300 g potatis
  • 2 ägg
  • 300 g haricots verts
  • 1 gul lök - eller rödlök
  • 1 dl cocktailkapris
  • 1 kruka dill
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka. Gnugga av skalet under rinnande kallt vatten. Skär betorna i klyftor. Koka ­potatisen mjuk och skär den i skivor.

  2. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 7 min. Skala och skär äggen i klyftor.

  3. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  4. Dela fisken i mindre bitar. Grovhacka dillen. Varva fisken med rödbetor, potatis, bönor, lök och dill på ett fat. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen och garnera med kapris.

Recept av Måns Ranung

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!