44444

Snabb vardagsmat med pasta och lax i god kombination. Fullkornspasta är nyttigare, har mer smak och passar väldigt bra till varmrökt lax. Variera med kallrökt lax.

För 2 personer:

Ingredienser

150 g fullkornsspagetti
1 fänkålsstånd
200 g gröna ärter, frysta
1,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse, Maizena
1 citron
150 g lax, varmrökt
smör, nymald svartpeppar

15 minuter:

Laxpasta – gör så här:

  1. Koka pastan i saltat vatten. Ansa och skiva fänkålen och fräs den i 1/2 msk smör. Tillsätt ärterna och låt dem steka med tills de är tinade.
  2. Låt pastan rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Rör ihop grädden med kokvattnet och tillsätt majsstärkelsen. Skölj och riv skalet av citronen. Pressa ut saften.
  3. Häll gräddblandning och citronskal och -saft i pannan med fänkål. Krydda med 1 krm peppar. Koka upp och häll såsen över pastan.
  4. Dra bort skinnet från laxen och plocka sönder den i små bitar. Blanda ner laxen i pastan. Garnera eventuellt med fänkålsdill.