00000

Perfekt rätt om man har potatis kvar från dagen innan. Dessutom går den snabbt att laga.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g varmrökt lax

Potatis och spenat

50 g pinjenötter
800 g färskpotatis, dillkokt
150 g spenat, färsk
2 msk smör
1 msk pepparrot, + 2 msk, färsk
0,5 tsk flingsalt, + 0,5 tsk
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering

dill

1. Rosta pinjenötterna i torr, het panna tills de fått fin färg. Akta så de inte bränns.
2. Dela potatisen i bitar. Skölj och ansa spenaten. Fräs potatisen i smör i en stor panna. Tillsätt spenaten när potatisen är varm och fräs hastigt tills spenaten mjuknat något. Smaka av med 1/3 av pepparroten, hälften av saltet och peppar.
3. Lägg upp potatisen och spenaten på ett serveringsfat och strö över resterande pepparrot, salt och pinjenötterna. Servera med laxen och garnera med en dillkvist.