Varmrökt lax med varm slungad potatis

Perfekt rätt om man har potatis kvar från dagen innan. Dessutom går den snabbt att laga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g varmrökt lax

Potatis och spenat

  • 50 g pinjenötter
  • 800 g färskpotatis - dillkokt
  • 150 g spenat - färsk
  • 2 msk smör
  • 1 msk pepparrot - + 2 msk, färsk
  • 0,5 tsk flingsalt - + 0,5 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr, het panna tills de fått fin färg. Akta så de inte bränns.

  2. Dela potatisen i bitar. Skölj och ansa spenaten. Fräs potatisen i smör i en stor panna. Tillsätt spenaten när potatisen är varm och fräs hastigt tills spenaten mjuknat något. Smaka av med 1/3 av pepparroten, hälften av saltet och peppar.

  3. Lägg upp potatisen och spenaten på ett serveringsfat och strö över resterande pepparrot, salt och pinjenötterna. Servera med laxen och garnera med en dillkvist.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!