00000

Det brynta smöret ska hällas över salladen vid servering. Smarrigt recept på varmrökt lax till påsk.

För 1

Ingredienser

400 g lax, varmrökt
4 gemsallad
100 g smör

Ägghack:

3 ägg
2 äpplen, gröna, t ex Granny Smith
1 kruka gräslök

Garnering:

100 g löjrom

30 min

Varmrökt lax med löjromssallad och ägg — gör så här:

  1. Ta bort eventuella ben och skinn från laxen. Bryt laxen i åtta bitar. Halvera salladshuvudena.
  2. Ägghack: Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 8 min. Spola med kallt vatten. Skala och finhacka äggen. Kärna ur och tärna äpplena fint. Finhacka gräslöken.
  3. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort fat. Lägg på lax, ägg- och äppelhack och löjrom.
  4. Bryn smöret och häll det över laxsalladen. Servera genast.
Fler recept med: Övrigt, Påsk