00000

Den varmrökta laxen och det brynta smöret är en fantastiskt lyckad kombination. Droppa på smöret direkt vid servering.

För 6 personer

Ingredienser

800 g varmrökt lax
600 g färska röd- och gulbetor
1 tsk flingsalt
70 g babyspenat
1 krm svartpeppar, nymald
50 g smör
vilda örter, t ex harsyra, körvel eller persilja

20 minuter + koktid för betorna

Varmrökt lax med kokta betor och brynt smör – gör så här

  1. Koka betorna mjuka i vatten. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Skär betorna i klyftor och krydda med salt.
  2. Lägg spenaten på ett fat och lägg laxen ovanpå. Fördela betorna runt om och krydda med peppar.
  3. Bryn smöret tills det är gyllene och doftar knäckigt. Droppa smöret över lax och betor och garnera med harsyra, körvel eller persilja. Servera direkt.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Lax, Midsommar