3.53.53.53.53.5

Varmrökt lax med hjortronfluff är spännande smakkombination på julbordet. Blir det lax över är det gott att servera den med äggröra till lunch någon annan av juldagarna.  

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

1 lax, varmrökt (ca 1 kilo)

Hjortronfluff:

1 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
100 g hjortron, frysta
1 msk hjortronsylt
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

70 g babyspenat
citronklyftor
äpple

15 minuter

Varmrökt lax med hjortronfluff – gör så här:

  1. Vispa crème fraiche och grädde fluffigt med elvisp.
  2. Sila av vätskan från de frysta hjortronen och blanda sedan med sylten. Vänd ner hjortronen i gräddfluffet och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg laxen på ett fat. Garnera med spenat, citronklyftor och äpple. Servera med hjortronfluff.

    JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

     

Fler recept med: Fisk, Jul, Lax