Varmrökt fisk med kräftskarpsås

Den rökta smaken på fisken kompletteras av den något syrliga såsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g varmrökt fisk - t ex röding

skarpsås

  • 1 äggula
  • 1 msk svensk senap - söt
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 ägg - hårdkokta
  • 10 kräftstjärtar - gärna färska
  • 2 msk dill - hackad

Dillolja

  • 1 kruka dill
  • 1 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Blanda äggula och senap. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under vispning. Smaka av med ättika och socker, salt och peppar.

  2. Vispa grädden. Skala och grovhacka äggen. Hacka kräftstjärtarna. Vänd ner grädden i såsen och tillsätt ägg, kräfthack och dill.

  3. Repa dillen från kvistarna. Mixa oljan och dillen och smaka av med salt och peppar.

  4. Ta bort skinn och ben från fisken. Ringla lite dillolja på tallrikar och lägg fiskfiléerna ovanpå. Klicka såsen vid sidan om. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!