Värmande äppeldryck med calvados

En kryddig äppeldryck är perfekt att värma sig med. Här använder vi Boulard (nr 1848), en god äppelcider från Normandie och smaksätter med vanilj, kanel och stjärnanis. Och en skvätt calvados ger det där lilla extra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl äppeljuice - koncentrerad
  • 3 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 1 stjärnanis
  • 1 äppelcider - flaska (75 cl)
  • 1 dl calvados

Tillbehör

  • 1 äpple - rött
  • 1 tsk citron - pressad

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången. Sjud juice, vatten, vaniljstång, kanel och stjärnanis under lock ca 5 min. Låt stå och dra 2-3 timmar och sila ifrån kryddorna.

  2. Blanda den silade äppeljuicen med cider och värm till kokpunkten, det får inte koka. Spetsa äppeldrycken med calvados.

  3. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda med pressad citron så att äpplet inte mörknar. Servera äppeldrycken varm tillsammans med äppeltärningarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!