Varma smördegsknyten med fruktkompott

Med hjälp av färdig smördeg trollar man fram delikata desserter på nolltid.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 persikor
  • 2 plommon
  • 20 vindruvor - kärnfria
  • 0,5 dl syltsocker
  • 1 msk apelsinlikör - (Triple sec eller Cointreau)
  • 2 smördegsplattor
  • limeskal - finrivet

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj, kärna ur och skär persikor och plommon i klyftor. Halvera druvorna.

  2. Koka ihop frukten med syltsocker och likör till en kompott. Låt kallna.

  3. Skär smördegsplattorna i 4 lika stora bitar. Tryck ut degen i 4 aluminiumformar, 7–8 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10–12 min tills de har fått fin färg. Låt svalna.

  4. Skeda kompotten i smördegsknytena. Finriv lite limeskal över. Servera med resten av kompotten och lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!