00000

Varma plommon med likörgrädde är en snabblagad dessert. Namnet Licor 43 syftar på det antal örter och kryddor som likören är smaksatt med. Den är mycket söt, så inget extra socker behövs i grädden.

För 4 personer:

Ingredienser

6-8 plommon
50 g smör
0,5 dl rårörsocker, gärna finmalet

Grädde:

2 dl vispgrädde
2 msk licor 43

10 minuter

Varma plommon med likörgrädde – gör så här:

  1. Halvera och kärna ur plommonen. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i plommonen med snittytan ner och strö över sockret. Stek plommonen ca 3 min. Vänd och stek dem på andra sidan ca 3 min, ös med sockersmöret några gånger under tiden.
  2. Grädde: Vispa grädden tillsammans med likören till ett fast skum.
  3. Servera plommonen varma med grädden till.
Fler recept med: Fredagsmat, Frukt och bär