Varma jordgubbar med limoncello

Turbosnabb rätt att ta till om du någon gång skulle tröttna på att äta jordgubbarna med mjölk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 0,5 citron
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk limoncello (citronlikör)

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skölj och snoppa jordgubbarna. Lägg dem i en ugnssäker form.

  3. Skala citronen med potatisskalare. Strö råsocker och citronskal över jordgubbarna. Ställ dem mitt i ugnen ca 10 min, tills sockret smält och blandat sig med fruktsaften och jordgubbarna är varma.

  4. Ta ut formen och ringla över limoncello. Servera jordgubbarna varma med vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!