44444

Varma grönsaksformar med feta är en perfekt rätt till många som är godast nylagad med den ljumma osten.

För 20 personer:

Ingredienser

8 tomater
5 gröna paprikor
3 rödlökar
1 citron
1,5 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
750 g fetaost
2 msk oregano

Tillbehör:

bröd

20 minuter + 20 minuter i ugn

Varma grönsaksformar med feta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär tomaterna i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Varva tomater, paprika och lök i små portionsformar eller portions-aluminiumformar ställda på en plåt.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med olja, salt och peppar. Fördela dressingen på grönsakerna.
  3. Skär osten i stora bitar och lägg den ovanpå grönsakerna. Strö på oregano. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera formarna direkt från ugnen med bröd.
    Grekisk-buffé

    Foto: Ulrika Pousette