Varma grönsaksformar med feta

Varma grönsaksformar med feta är en perfekt rätt till många som är godast nylagad med den ljumma osten.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8 tomater
  • 5 gröna paprikor
  • 3 rödlökar
  • 1 citron
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 750 g fetaost
  • 2 msk oregano

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär tomaterna i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Varva tomater, paprika och lök i små portionsformar eller portions-aluminiumformar ställda på en plåt.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med olja, salt och peppar. Fördela dressingen på grönsakerna.

  3. Skär osten i stora bitar och lägg den ovanpå grönsakerna. Strö på oregano. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera formarna direkt från ugnen med bröd.

    Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!