Varma grönsaksformar med feta
Ingredienser
- 8 tomater
- 5 gröna paprikor
- 3 rödlökar
- 1 citron
- 1,5 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 750 g fetaost
- 2 msk oregano
Tillbehör
- bröd
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skär tomaterna i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Varva tomater, paprika och lök i små portionsformar eller portions-aluminiumformar ställda på en plåt.
-
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med olja, salt och peppar. Fördela dressingen på grönsakerna.
-
Skär osten i stora bitar och lägg den ovanpå grönsakerna. Strö på oregano. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera formarna direkt från ugnen med bröd.
Foto: Ulrika Pousette