Varm västerbottensshot med ansjovissnitt

Fyll små glas med varm västerbottenssoppa och servera med trevliga små munsbitar toppade med ansjovis och pepparrotsfärskost. Perfekt att bjuda på till fördrinken!
Katja Palmdahl
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g västerbottenost - riven

Knäcke

  • 4 bitar surdegsknäcke - tunt, små
  • 2 msk färskost - med ­pepparrot
  • 2 rädisor
  • 4 anjovisfiléer
  • 8 kvistar ärtskott

Garnering

  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk. Mixa ner osten i den varma gräddmjölken.

  2. Knäcke: Bred bröden med färskost. Ansa och skiva rädisorna. Toppa bröden med rädisor, ­ansjovis och ärtskott.

  3. Mixa soppan precis före servering. Fördela den i små glas. ­Garnera med olja och chili. ­Servera med en bit knäcke.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!