33333

Fyll små glas med varm västerbottenssoppa och servera med trevliga små munsbitar toppade med ansjovis och pepparrotsfärskost. Perfekt att bjuda på till fördrinken!

För 4 shots

Ingredienser

1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
50 g västerbottensost, riven

Knäcke:

4 bitar surdegsknäcke, tunt, små
2 msk färskost, med ­pepparrot
2 rädisor
4 ansjovisfiléer
8 kvistar ärtskott

Garnering:

1 tsk olivolja
1 krm chiliflakes

15 minuter

Varm västerbottensshot – gör så här:

  1. Koka upp grädde och mjölk. Mixa ner osten i den varma gräddmjölken.
  2. Knäcke: Bred bröden med färskost. Ansa och skiva rädisorna. Toppa bröden med rädisor, ­ansjovis och ärtskott.
  3. Mixa soppan precis före servering. Fördela den i små glas. ­Garnera med olja och chili. ­Servera med en bit knäcke.