1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Lägg dem i en långpanna och låt steka mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skala och strimla schalottenlöken. Skär svamparna i mindre bitar. Stek lök och svamp på medelvärme i smör tills den mesta vätskan försvunnit. Salta och peppra.
3. Blanda rotfrukter, svamp och lök.
Varm svamp- och rotfruktssallad
20 min + 20 min i ugn
Salladen kan förberedas flera timmar i förväg och värmas strax före servering. Karljohanssvampen kan givetvis bytas ut mot annan svamp
För 12 person(er)
Ingredienser
400 g | morötter, gärna späda |
400 g | palsternacka |
4 | bananschalottenlök, eller dubbelt så många vanliga schalottenlökar |
400 g | svamp, gärna karljohanssvamp |
3 msk | smör |
2 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |