00000

Servera spenatdip och tortillachips som drinktilltugg. Dippen passar även bra som tillbehör till stekt eller grillad fisk.

För 8 person(er)

Ingredienser

0,5 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön chili, t ex jalapeño
1 msk rapsolja
375 g fryst hackad spenat, 1 paket
100 g cheddarost, riven
100 g färskost, naturell
0,75 dl matlagningsgrädde
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 tsk chiliflakes

Garnering:

1 tomat
chiliflakes

Tillbehör:

tortillachips

1. Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i oljan ca 5 min.
2. Tillsätt spenaten och låt fräsa med tills all vätska kokat in. Rör i de båda ostsorterna, grädde och vinäger och smaka av med salt och chiliflakes.
3. Häll röran i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna något.
4. Skär tomaten i små tärningar. Strö dem och chiliflakes över spenatdippen. Serveras varm med tortillachips att dippa i.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Smårätter