00000

Recept på varm kungsräksallad med potatis och grillad paprika. Grillad paprika finna att köpa färdigt av märket Zeta (Peperoni grigliati) och de ligger i olja. Den olja som följer med när paprikan lyfts upp är tillräcklig när alltsammans steks.

För 2 person(er)

Ingredienser

300 g småpotatis
200 g scampi, fryst, helst ekologiskt odlade och råa
2 salladslökar, strimlade
200 g grillad paprika, i olja
0,5 spansk peppar, finstrimlad
2 lagerblad
0,75 tsk salt
3 citronklyftor

Tillbehör:

60 g rågbrödsskivor

Varm kungsräksallad med potatis och grillad paprika

 

1. Tvätta och skrubba potatisarna och dela dem ev på mitten. Koka dem i lättsaltat vatten under lock tills de blir mjuka.
2. Se till att räkorna har tinat. Låt dem rinna av och lägg dem i en skål tillsammans med strimlade salladslökar, grillad paprika skuren i bitar, finstrimlad pepparfrukt och lagerblad.
3. När potatisen kokat färdigt, häll av vattnet och blanda ner dem i skålen.
4. Hetta upp en stekpanna och slå i hela salladsblandningen. Låt fräsa ca 3 min. Rör om så att alla räkor blir stekta. Smaka av med salt och servera direkt tillsammans med några citronklyftor.
Ca 440 kcal per portion, varav 10 g fett.