Varm kungsräksallad med potatis och grillad paprika

Recept på varm kungsräksallad med potatis och grillad paprika. Grillad paprika finna att köpa färdigt av märket Zeta (Peperoni grigliati) och de ligger i olja. Den olja som följer med när paprikan lyfts upp är tillräcklig när alltsammans steks.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g småpotatis
  • 200 g scampi - fryst, helst ekologiskt odlade och råa
  • 2 salladslökar - strimlade
  • 200 g grillad paprika - i olja
  • 0,5 spansk peppar (chili) - finstrimlad
  • 2 lagerblad
  • 0,75 tsk salt
  • 3 citronklyftor

Tillbehör

  • 60 g rågbrödsskivor

Gör så här

  1. Tvätta och skrubba potatisarna och dela dem ev på mitten. Koka dem i lättsaltat vatten under lock tills de blir mjuka.

  2. Se till att räkorna har tinat. Låt dem rinna av och lägg dem i en skål tillsammans med strimlade salladslökar, grillad paprika skuren i bitar, finstrimlad pepparfrukt och lagerblad.

  3. När potatisen kokat färdigt, häll av vattnet och blanda ner dem i skålen.

  4. Hetta upp en stekpanna och slå i hela salladsblandningen. Låt fräsa ca 3 min. Rör om så att alla räkor blir stekta. Smaka av med salt och servera direkt tillsammans med några citronklyftor. Ca 440 kcal per portion, varav 10 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!