Varm sallad med sardeller

Oerhört enkelt med allt på en plåt i ugnen. Därtill en varm dressing.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 200 g bönor - t ex brytbönor, vaxbönor, skärbönor
  • 2 lökar - färska
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - (390 g)
  • 1 burk sardeller - med kapris
  • 1,5 msk olja - från sardellerna
  • 2 krm svartpeppar

Dressing

  • 2 dl vatten
  • 0,5 hönsbuljong - tärning
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk crème fraiche - lätt (kokbar)
  • 1,5 msk Maizenaredning - ljus

Gör så här

  1. Skrapa eller skala potatisarna och dela dem till lagom stora munsbitar. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem ca 5 min.

  2. Sätt ugnen på 225° grill. Ansa och skär bönorna i bitar. När potatisen kokat sina 5 min, lägg i bönorna och koka ytterligare ca 1 min. Häll av vattnet och häll upp dem i en långpanna.

  3. Skär lök och kronärtskockshjärtan i klyftor och sardellerna i bitar och fördela det bland potatis och bönor på plåten. Ringla över olja från sardellerna och strö på peppar. Grilla i övre halvan av ugnen ca 15 min eller tills grönsakerna börjat få färg.

  4. Dressing: Vispa samman vatten, buljongtärning, citronskal, citron, senap och crème fraiche i en kastrull. Koka upp och vispa ner redningen direkt. Låt koka ca 1 min.

  5. Servera salladen varm med varm dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!