00000

Parmesan- och fetaost ger härlig smak till potatisen. Variera dressingen med att ersätta vitlöken med dijonsenap.

För 4 person(er)

Ingredienser

8-12 mellanstora potatisar, (1 kg)
1 burk fetaost i örtmarinad, (290 g)
1 dl parmesanost, riven (40 g)
80 g babyspenat, en ask
2 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

bröd

1. Sätt ugnen på 225º. Borsta potatisen väl. Skär i klyftor, lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 1 msk av oljan från osten och parmesanost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen blivit mjuk.
2. Dressing: Blanda 2 msk av oljan från osten med vinäger och pressad vitlök.
3. Blanda potatis och spenat direkt på plåten. Fördela potatisen i tallrikar. Ringla över dressingen. Krydda med salt och peppar och lägg på fetaostbitarna. Servera med bröd.

Ca 510 kcal per portion: 18 g fett • 20 g protein • 67 g kolhydrater