33333

Varm sallad med grönkål och nötter passar till allt det småvarma på julbordet. Du kan byta ut pecorinoosten mot parmesan.

För 8 personer:

Ingredienser

2 påsar grönkål, färsk  (à 200 g)
1 purjolök
100 g pecorinoost
2 msk olivolja, + 3 msk
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
50 g valnötter

15 minuter

Varm sallad med grönkål och nötter – gör så här:

  1. Ansa och strimla purjolök och grönkål. Grovriv osten.
  2. Stek kål och purjolök i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 5 min.
  3. Blanda 3 msk olja, vinäger och salt. Grovhacka valnötterna.
  4. Lägg upp kålfräset på ett fat.  häll över dressingen och strö över nötter och ost.
Fler recept med: Buffémat, Jul