00000

Släng inte den goda rödbetsblasten, den är nästan lika god som mangold! Använd den plockad i sallad, hackad till ett krispigt strössel eller gör som här och koka den lätt med olivolja. Servera den som sallad med grillad halloumi.

För 2 personer

Ingredienser

Varm sallad av rödbetsblast med grillad halloumi

250 g rödbetsblast
1 stor vitlöksklyfta
2 msk + 1 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
200 g halloumiost
1 msk olivolja
2 krm chiliflakes
1 dl svarta oliver, t.ex kalamata

Tillbehör

bröd

20 min

Sallad av rödbetsblast med grillad halloumi – gör så här:

  1. Skölj blasten mycket noga. Låt den rinna av väl. Skala och skiva vitlöken. Fräs blasten i 2 msk olja i en stekpanna tills den börjar sjunka ihop lite, 1–2 min.
  2. Tillsätt vitlök och häll på vatten. Salta och peppra. Låt puttra 3–4 min, tills blasten börjar mjukna. Dra åt sidan.
  3. Skär halloumin i skivor. Pensla med 1 msk olja och strö över chiliflakes. Grilla eller stek dem hastigt på varje sida. Lägg dem på rödbetsblasten och strö över oliverna. Servera genast med bröd.
    sallad med halloumi och rödbetsblast

    Foto: Peter Carlsson

 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter!