Varm quornsallad med couscous

Quorn är tillverkat av ett svampmycel och innehåller relativt mycket kostfiber, lite fett och mycket protein. Quornbitarna säljs frysta, bara att ta fram exakt så många som går åt. Quorn går att byta ut mot stekt kyckling i den varma salladen för den som inte vill äta vegetariskt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g quornbitar - frysta

Marinad

  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 vitlök - klyfta
  • 1 tsk ingefära - riven

Wok

  • 1 morot
  • 1 paprika - röd
  • 100 g sockerbönor
  • 100 g broccoli
  • 0,5 tsk lime - rivet skal
  • 2 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 2 couscous - portioner, kokt (à 175 g)
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Tina quornbitarna. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i quorn, låt ligga medan grönsakerna skalas och steks i stekpannan.

  2. Skala och strimla moroten. Kärna ur och strimla paprikan. Stek grönsakerna i olja 2-3 min. Ta upp dem och stek qournbitarna 2-3 min.

  3. Blanda ner grönsaker, limeskal- och saft. Smaka av med salt. Servera med couscous, matlagningsyoghurt och sweet chilisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!