Varm quornsallad med couscous

55555

Quorn är tillverkat av ett svampmycel och innehåller relativt mycket kostfiber, lite fett och mycket protein. Quornbitarna säljs frysta, bara att ta fram exakt så många som går åt. Quorn går att byta ut mot stekt kyckling i den varma salladen för den som inte vill äta
vegetariskt.

För 2 person(er)

Ingredienser

150 g quornbitar, frysta

Marinad

1 msk kinesisk soja
1 msk olivolja
0,5 tsk sambal oelek
1 vitlök, klyfta
1 tsk ingefära, riven

Wok

1 morot
1 paprika, röd
100 g sockerbönor
100 g broccoli
0,5 tsk lime, rivet skal
2 msk lime, pressad
0,5 tsk salt

Tillbehör

2 couscous, portioner, kokt (à 175 g)
2 msk matlagningsyoghurt
1 msk sweet chilisås

1. Tina quornbitarna. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i quorn, låt ligga medan grönsakerna skalas och steks i stekpannan.
2. Skala och strimla moroten. Kärna ur och strimla paprikan.
Stek grönsakerna i olja 2-3 min. Ta upp dem och stek qournbitarna 2-3 min.
3. Blanda ner grönsaker, limeskal- och saft. Smaka av med salt.
Servera med couscous, matlagningsyoghurt och sweet chilisås.