Varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus

00000

Recept på varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus. Med färdigkokta rödbetor gör du enkelt en god hummus till den varma salladen.

För 4 personer:

Ingredienser

2 dl quinoa röd
1 grönsaksbuljongtärning
150 g fetaost
500 g rödbetor färdigkokta
1 burk kikärter (400 g)
4 msk citron pressad + 2 msk
0,75 tsk spiskummin mald
250 g broccoli
2 dl gröna ärter frysta 
100 g salladsmix
1 dl pumpakärnor rostade
olivolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Vegetarisk, varm quinoasallad med rödbetshummus – gör så här:

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt en buljongtärning i kokvattnet. Häll av vattnet och häll quinoan på ett fat. Smula över osten.
  2. Skär rödbetorna i grova bitar och lägg dem i en skål med avrunna kikärter, 4 msk citronsaft, spiskummin, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa slätt med mixerstav.
  3. Bryt broccolin i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Tillsätt ärterna när ca 1 minut återstår. Häll av i sil och kyl ner lätt i kallt vatten.
  4. Lägg broccoli och ärter på quinoan. Häll över 2 msk citronsaft och 1 msk olja. Vänd i salladen. Servera med hummus.