Varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus

4.14.14.14.14.1

Recept på varm vegetarisk quinoasallad med broccoli, ärter, fetaost och rödbetshummus. Med färdigkokta rödbetor gör du enkelt en god hummus till den varma salladen.

För 4 personer:

Ingredienser

2 dl quinoa, röd
1 grönsaksbuljongtärning
150 g fetaost
500 g rödbetor, färdigkokta
1 burk kikärter, (400 g)
4 msk citron, pressad + 2 msk
0,75 tsk spiskummin, mald
250 g broccoli
2 dl gröna ärter, frysta 
100 g salladsmix
1 dl pumpakärnor, rostade
olivolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Quinoasallad med rödbetshummus – gör så här:

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt en buljongtärning i kokvattnet. Häll av vattnet och häll quinoan på ett fat. Smula över osten.
  2. Skär rödbetorna i grova bitar och lägg dem i en skål med avrunna kikärter, 4 msk citronsaft, spiskummin, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa slätt med mixerstav.
  3. Bryt broccolin i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Tillsätt ärterna när ca 1 minut återstår. Häll av i sil och kyl ner lätt i kallt vatten.
  4. Lägg broccoli och ärter på quinoan. Häll över 2 msk citronsaft och 1 msk olja. Vänd i salladen. Servera med hummus.